Proiecte eTwinning

 

Proiecte eTwinning la CNGL

 

 

 

eTwinning face parte din Erasmus+ (http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/node_ro), Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport, începând din anul 2014, și facilitează cadrelor didactice crearea de proiecte de colaborare interșcolară pentru elevi utilizând platforma europeană www.etwinning.net (http://www.etwinning.net/ro/pub/index.htm).

Lansată în ianuarie 2005, Acțiunea eTwinning permite elevilor și profesorilor să abordeze conținuturile disciplinelor școlare într-o manieră plăcută, aplicată, eficientă, încurajând învățarea autentică și performantă prin integrarea în cadrul lecțiilor a unor activități educaționale colaborative prin Internet.

România participă la eTwinning începând din octombrie 2007. Institutul de Științe ale Educației (http://www.ise.ro/) coordonează implementarea acțiunii în țara noastră. Site-ul eTwinning național este http://etwinning.ro/.

Școala noastră participă la eTwinning încă de la început, având în acest moment înscrise pe platformă 14 cadre didactice. Au fost desfășurate sau sunt în desfășurare un număr de 83 de proiecte cu parteneri din întreaga Europă.

Informaţiile cuprinse în prezenta secţiune reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

Pentru informaţii şi propuneri privind proiectele eTwinning din CNGL vă rugăm folosiţi pagina Contact şi menţionaţi la subiect „Pentru proiecte eTwinning”. Mulţumim!