Proiecte eTwinning

 

Proiecte eTwinning la CNGL

 

 

 

eTwinning face parte din Comenius (http://ec.europa.eu/education/lifelong-learning-programme/comenius_en.htm), programul Uniunii Europene destinat școlilor, și facilitează cadrelor didactice crearea de proiecte de colaborare interșcolară pentru elevi utilizând platforma europeană www.etwinning.net (http://www.etwinning.net/ro/pub/index.htm).

Lansată în ianuarie 2005, Acțiunea eTwinning permite elevilor și profesorilor să abordeze conținuturile disciplinelor școlare într-o manieră plăcută, aplicată, eficientă, încurajând învățarea autentică și performantă prin integrarea în cadrul lecțiilor a unor activități educaționale colaborative prin Internet.

România participă la eTwinning începând din octombrie 2007. TEHNE – Centrul pentru Inovare în Educație (http://www.tehne.ro/) a fost desemnat să coordoneze implementarea programului eTwinning în România. Site-ul eTwinning național este http://etwinning.ro/.

Școala noastră participă la eTwinning încă de la început, având în acest moment înscrise pe platformă 7 cadre didactice. Au fost desfășurate sau sunt în desfășurare un număr de 56 de proiecte cu parteneri din întreaga Europă.

Informaţiile cuprinse în prezenta secţiune reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

Pentru informaţii şi propuneri privind proiectele eTwinning din CNGL vă rugăm folosiţi pagina Contact şi menţionaţi la subiect „Pentru proiecte eTwinnin”. Mulţumim!